Fe en la política

E. Madueño

Com repeteix fins a la sacietat el director teatral Àngel Alonso, el cinisme s’ha instal·lat de forma crònica en la vida espanyola. Un cínic és, segons la RAE, algú que menteix amb desvergonyiment. Un exemple de cinisme quotidià és el de les companyies de subministrament, o les de telefonia, que en realitat ens truquen per apujar-nos les quotes però diuen que és per a millorar-nos el servei. Cínic és Josep Lluís Núñez, destructor de cantonades a Barcelona, que ara s’anuncia a la premsa dient que la seva empresa creu que «respectar el passat és creure en el futur». Cínics són els polítics que prometen millorar-nos les condicions de vida quan saben que no disposen d’un euro per fer-ho.

Però el cínic Prèmium d’aquests dies és el portant-veu del grup parlamentari del PSOE al Congrés, Antonio Hernando. Fins ara ha estat la cara i la boca de Pedro Sánchez. La boca de la qual han sortit les frases més contundents contra Rajoy i el PP. «No és No». Doncs ja veuran amb quin convenciment argumenta aquest dies que el PSOE s’abstingui per fer Rajoy president.

Wagner Moura, el 'Pablo Escobar' de 'Narcos'
Wagner Moura, el ‘Pablo Escobar’ de ‘Narcos’

En ve al cap la frase de Groucho Marx. «Aquest són els meus principis. Sinó els agraden, tinc uns altres». També un diàleg que vaig sentir a la serie ‘Narcos’ i que corrobora el sentiment general de la gent quan els preguntes si encara tenen fe en la política.

Un sicari ensenya a Pablo Escobar l’arsenal armamentístic que porta al maleter al costat d’una bossa amb tres milions de dòlars.
-Però què fas amb aquestes armes? –li pregunta Escobar–. No vas a reunir-te amb bandits, sinó amb polítics.
El sicari se li queda mirant amb perplexitat, i respon:
-Ah, ¿però no són el mateix?

2 pensaments a “Fe en la política”

 1. Bon dia Eugeni: Després de llegir el teu apassionant article he tingut la sensació d’un fàstic immens. Això és el que tenim?
  Jo també i afegiré una frase: “Pareu la roda d’aquest món, que m’abaixo tot seguit”.
  Una abraçada
  Gonçal Évole

 2. Buena reflexión Eugeni y, sobre todo, oportuna. No obstante, que un político mienta, según este juez que ejerce en Granada, es lo más habitual del mundo y no es delito.

  Absuelta una diputada provincial del PP de Granada porque “no es delito que un político mienta”
  “La mentira o la falta de escrúpulos para un político no es delito pues si todos los políticos que mintieran fueran condenados penalmente, la lista de personas con antecedentes penales sería interminable”, dice el juez

Els comentaris estan tancats.